Själsfrände

Giving You the Key to my Heart Images # 173020


Jag har precis skrivt det ordet till en på bloggen och kom på mig .
- Vad betyder det igentligen ?
Googla på ordet och fick upp en artikel från Aftonbladet

Våga öppna ditt hjärta ? finn din själsfrände

Kärleken är evig men uttrycken för den växlar.

Förr hyllades romantiken.

Nu drömmer man om att finna sin själsfrände. Han, eller hon, som låter en uppleva både själens och hjärtats symfoni.

Alla schlagers har rätt: det spelar ingen roll hur mycket du äger, att karriären går lysande och att bankkontot är välfyllt, om du saknar någon att älska. Utan kärlek blir livet tomt och meningslöst.

Många tror att kärleken ska förändra deras liv i grunden ? att den ska få dem att lyftas från vardagen upp i en högre dimension av lycka. Men kärlek kan se ut på olika sätt.

Förälskelsen är den form som vi oftast förknippar med kärlek. Vi väljer partners efter olika yttre företräden och efter en tid hamnar vi i maktkamper där vi försöker förändra varandra. Om det inte går letar vi efter kärleken hos någon annan.

Lycka i själ och hjärta

Den som mött sin soulmate, sin själsfrände, har en helt annan upplevelse av kärleken. Känslan börjar på ett djupare plan och söker sig upp till ytan. Tillsammans med en soulmate finns en stark känsla av samhörighet även om man inte känner varandra. Man njuter av varandras sällskap och känner lycka i både hjärtat och själen. Mötet med en soulmate kan vara både överraskande och överrumplande.

? En själsfrände kan verkligen överraska och ruska om ens liv. Men förhoppningsvis är man tillräckligt mogen och öppen för att anta utmaningen när den dyker upp. För det är det mest underbara en människa kan få uppleva, säger Rita Rogers.

Prinsessan Diana som klient

Rita Rogers har blivit känd över hela världen för sina mediala konsultationer om bland annat själsfränder. En av hennes mer kända klienter var prinsessan Diana som också blev en nära vän. Men strömmen av människor som kontaktar henne är outsinlig och hon hinner inte möta dem alla. Därför har hon skrivit en bok om själsfränder, en slags guide i hur man finner den sanna kärleken.

Enligt henne är en själsfrände en person som är speciellt utvald för att passa just dig. Den som träffat sin själsfrände vet att något fantastiskt inträffat. Trots att kärleken mellan själsfränder alltid är ömsesidig kan mötet också vara störande, till och med skapa rädsla. Det är inte alltid som själsfränden liknar idealbilden.

? Längtan efter den sanna kärleken är universell och upptar alla människors tankar, säger hon.

För att upptäcka sin själsfrände behöver du öppna ditt hjärta. Många vittnar om att själsfränden ofta dyker upp oväntat. Plötsligt står han eller hon där på jobbet, när du tankar bilen eller i snabbköpet.

Utvald för just dig

Ofta skiljer personen sig också från dem som du tidigare attraherats av. Han kanske är mycket yngre eller äldre än du, har en annan nationalitet, en annan samhälls- eller yrkesgrupp, ja kanske till och med ett annat kön än du förväntat dig.

Men tar du emot den gåva som en själsfrände är får du möta en människa som du kan leva ett rikt liv med och som alltid älskar dig.


Fotnot: Läs mer här: Rita Rogers ?Själsfränder?, ?En andlig guide i konsten att finna den sanna kärleken?. (Richters). Eller på internet, sökord: soulmates.


Så hittar du din själsfrände

ci Det är mycket sällsynt att någon har turen att möta sin själsfrände i väldigt unga år. Många möts istället när de nått upp i 30- och 40-årsåldern och vissa finner sin själsfrände först på äldre dagar.

ci Ofta behöver man nå en personlig mognad för att vara ?mottaglig? för ett möte.

ci Det bästa sättet att förbereda sig är att försöka leva sitt liv så sant som möjligt, bygga upp en sund självkänsla och odla sin personlighet.

Källa: Rita Rogers


Testa dig: Har du hittat din själsfrände?Hur många har hittat sin själsfrände?
Finns det bara en person som är sin själsfrände?
Frågor som ploppar upp i mig
Vad tror ni ?
.

 
Apologetic Puppy w/ Heart Balloon Images # 175234

Kommentarer
Postat av: Carina

Träffade "min" Stefan när jag var 39 och jag hoppas verkligen att det är något som håller livet ut. Trodde inte riktigt på det från början då det skiljde över 50 mil mellan oss och 8 år!!
Han är alltså yngre än jag, något vi inte alls tänker på längre. Hoppas han är min själsfrände.....känns så iaf! :-)

2007-08-24 @ 07:34:48
URL: http://skalet2001.blogg.se
Postat av: Mia

Själsfrände, en vän för själen. Det är nog inte så lätt att hitta en som passar alla stadier i livet, tror jag. En bästis i skolan som man kan berätta allt för och dela alla sina hemligheter med kan vara en själsfrände, men så växer man upp skaffar sig ett annat liv och oftast, men inte alltid, glider man isär. Sen kommer säkandet efter en själsfrände i vuxen ålder, vissa har turen att hitta den personen, andra söker livet ut, åter andra är nöjda med att ha "någon" bara man inte är ensam...Men nog kan man väl ha flera själsfränder också? Ens livspartner och en "vuxenbästis"...

2007-08-24 @ 07:48:23
URL: http://matmia.blogg.se
Postat av: Helen

Ja du det hoppas man ju att man gjort, träffade min kärlek när jag just fyllt 18 o är nu 42 så det blir några år :)
Personligen tycker jag att Mia beskriver det bra :)

2007-08-24 @ 12:55:59
URL: http://qristall.blogg.se
Postat av: Carina

Håller med Helen, Mia beskriver det så bra och
"en vän för själen" låter nästan bättre en själsfränder, vackert.
Så glad jag är som hittat så kloka vänner på bloggen
KRAM PÅ ER :)

2007-08-24 @ 18:31:40
URL: http://goldiesmatte.blogg.se
Postat av: solgudinna

Absolut, det har jag.

2007-08-24 @ 22:06:17
URL: http://solgudinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0