Jag måste självklart presentera Goldie

                                                                     image13
Goldie har en tragisk bakgrund.
Hon är en hittehund från Rumänien och har kommit till Svergie tack vare Hundhjälpen  som är en hjälporganisation som tar hundar till Svergie.
Det man vet om henne är att hon sprang på gatan övergiven och med mjölk i brösten.
Hon är ganska liten vår lilla raggsocka, så man tror att hon har bott hos en familj eftersom en så liten hund inte brukar klara livet på gatan bland andra kringströvande löshundar.
Troligen så tröttnade man på henne när hon fick valpar och då slår man ihjäl valparna och slänger ut hunden helt sonika. Hund hållningen är långt ifrån våra värderingar i Rumänien och det har startat flera hundhägn där för att försöka hjälpa dessa hundar där.

Goldie hittade jag på blocket hösten -05 då hon var hos en jourmatte i Älvkarleby, då jag var på span efter en liten efterträdare till vår då gammla vita älghund Ronja.
I dag är Ronja borta och Goldie har tagit hennes plats på vår gård. Ronja var blid och trodde gott om alla både folk och fä, medans Goldie med en terries vaksamhet tar ett steg i taget med allt nytt men har helt och hållit tagit oss till sig och vacktar sin matte med allt hon har.

När vi träffade henne första gången i Älvkarleby så var det nog kärlek från första ögonblicket från bägge håll,
vi riktigt drunknade i hennes pigga pepparkornsögon.

Från att suttit under en stol de första dagarna i Sverige som ett darrande asplöv till att bli en liten tuff brud ( i alla fall när hon sitter säkert i bilen) och veta att ta för sig av det goda i livet tex. att ligga tätt intill sin matte på morgonsidan innan matte ska upp till jobbet och sedan ligga kvar ett tag till och sträcka ut sig för vem har bråttom på morgonen? Så tror jag att hon är medveten om vilken vinstlott  hon fick när Hund hjälpen tog hant om henne.
Matte har blivit beronde av Hh forum där hon hänger mest varje kväll och får rapporter från andra hundar som kommit till Svergie och en massa annat snack blir det oxså med Hh-vänner i vårt avlånga land.
image17
Jag vill slå ett slag för HUNDHJÄLPEN så gå gärna in på deras hemsida och läs om hundarna och deras arbete i Rumänien

Kommentarer
Postat av: Christl

Vilken söt hund! Hon ser så snäll ut och har så fina ögon. När vi var till fuerteventura för 5 år sen såg vi både hundar och katter som övergivna sprang omkring och for illa. Vårt hotellområde var det många katter som besökte för de fick mat där.Vi ville ta med oss alla hem.

2007-07-21 @ 10:24:35
URL: http://smultronblom.blogg.se
Postat av: kats

ja hon är underbar... lilla raggsockan:)

2008-12-02 @ 09:24:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0